UX/UI

Hipspot

STREET SKATE SPOTS

Ett fiktivt projekt där jag tillsammans med tre klasskamrater har skapat en app. Inom skateboardkulturen letar man efter så kallade “street spots”, som är platser i urbana miljöer som passar bra att skejta på. Våran tjänsts syfte är att låta Karlstad skateboardklubbs medlemmar markera, spara och dela med sig av platser att åka på i en interaktiv karta över Karlstad. Tjänsten blir även en social plattform att dela med sig av bilder och filmer.

Illustration - Spot skapat:

GRAFISKT FORMSPRÅK

Formspråket känns fritt och gör gränssnittet mjukt och flytande. logotyp, ikoner och vårat primära typsnitt känns lekfulla och psykadeliska. färger, komponenter och sekundärt typsnitt är mer avskalat för att hålla appen tydlig och rikta fokus till innehållet skapat av användarna.

Grafiska element:

Skapa ett spot:

SKAPA, DELA, SKEJTA

Skateboardkulturen idag är öppen och inkluderande och utifrån intervjuer har vi märkt att skejtare är benägna att dela med sig utav sina spots. Åkarna är också intresserade av att sprida bilder och filmer när dom åker.

VARJE SPOT ÄR UNIKT

Varje spot kan ha sin helt egna identitet och känsla, men i och med att dom ofta sprids ryktesvägen och ibland försvinner pga. till exempel rivning, glöms de lätt bort mellan generationer. Vi såg ett behov av, samt en möjlighet att, skapa en tjänst där man kan spara, dela och arkivera dessa gömmda guldkorn.

Olika street spots:

Privat spot:

SE VÅRAT RESULTAT

För att sammanfatta hela projektet har vi skapat en casefilm där vi bland annat visar olika grafiska element och går igenom ett scenario där appen används.

Casefilm: